Tento článok nebude akési šialenstvo. Bude o poriadnom balíku peňazí. Bude o hviezde hazardu ale aj o veľkej zábave. Tento článok bude o tom, ako potrebujem požičať 1,86 miliárd eúr čo je 56,03 miliárd slovenských korún. A načo mi tieto peniaze budú. Chcem postaviť najväčšie kasíno, hotel a zábavné stredisko na svete – a myslím to naozaj vážne.

Aby ste si vedeli predstaviť koľko to je peňazí na porovnanie uvádzam nasledovné. Najskôr sa však otestujte, či si viete takúto sumu peňazí vôbec predstaviť.

V Lotte na Slovensku jeden výherca vyhral 3,7 milióna eur (110,526 milióna Sk). Bola to druhá najvyššia rekordná výhra z 28. októbra 2009. Nie je to ani jedno percento z potrebnej sumy (0,20 %). Deväťsto miliónov eur stála najväčšia výletná loď na svete. Volá sa Oasis of the Seas americkej spoločnosti Royal Caribbean. Za dve takéto výletné lode postavím jeden zábavný komplex. Vo vládnom dokumente z 31. marca 2010 sa hovorí o prvom balíku PPP vo výške 3,132 miliárd eur. To je laicky povedané o polovicu viac ako potrebujem. Je to teda úplne reálny plán. Čítajte ďalej, a dozviete sa, čo chcem za to postaviť.

Tento článok bude o tom, ako potrebujem požičať 1,86 miliárd eúr čo je 56,03 miliárd slovenských korún. Pretože toľko peňazí vytvorí na zemeguli svet luxusu, veľkej zábavy, voľnosti a neobmedzených možností v tom najúžasnejšom komplexe na tejto planéte. Luxus vytvorí 500 najluxusnejšie vybavených apartmánov, veľkú zábavu vytvorí stála show Cirque du Soleil, voľnosť a neobmedzené možnosti vytvorí prírodný a zábavný park a kompletný dizajnérsky štýl celého komplexu podľa štyroch ročných období.

Na rozlohe niečo viac ako jeden milión štvorcových metrov bude azda niekedy stáť Mienswish Belleza. Tento obrovský hotelový komplex bude neskromne pripomínať The Venetian Macao – čo je doteraz najväčšie kasíno na svete (podľa počtu automatov) s najväčšou budovou v Ázii. Americký miliardár Sheldon Adelson zainvestoval 2,5 miliardy dolárov. Na polostrove Macao a dvoch priľahlých ostrovčekoch vyrástol komplex v štýle Benátok.

Mienswish Belleza bude obsahovať 10 samostatných hotelov spolu s 3500 apartmánmi, obrovské kasíno, obchodný, prírodný a zábavný park. Vybudovaný bude umelý vodný kanál s možnosťou plavieb na upravených gondolách. Súčasťou komplexu budú kongesové sály, divadlo so stálou show Cirque du Soleil, reštaurácie, bary, SPA , wellness, menší aquapark a relax centrum, aréna pre 25 000 divákov na konanie koncertov, eventov a športových podujatí, prírodný park s otvorenou malou ZOO.

Tento komplex bude mať niekoľko pre mňa dôležitých zvláštností. Celý komplex bude mať vlastnú infraštruktúru a vnútornú dopravu pre každého zadarmo. Samozrejmosťou je čo najväčší počet fontán. Celý komplex dám navrhnúť 5 alebo 6 najlepším architektom a dizajnérom spolu so svojím tímom. Štyria dizajnéri vytvoria hlavnú plochu celého komplexu, ktorá bude pozostávať s voľne prepojených častí. Komplex bude charakterizovať štvorica rozdielnych častí podľa ročných období (jeden architekt navrhne jednu časť komplexu). Jeden architekt navrhne všetky priľahlé budovy. Ďalší architekt navrhne interiér budov a hlavné atrakcie zábavného parku. Hlavné námestie dostane názov Belleza cuadrado a budú na ňom obrovské sochy najväčšia fontána na svete, 3D maľby na podlahe a miniatúrna kópia celého komplexu s pohyblivými časťami. Relax, pohodu a uvoľnenie zabezpečí Relaxcentrum s masážami a malým aquaparkom.

Bude to raj pre umelcov, keďže sa tu bude nachádzať hneď niekoľko galérii zameraných na rôzne druhy umenia. Samozrejmosťou je koncertná sála, divadlo určené výhradne pre stálu show Cirque du Soleil a chýbať nebude ani multikino.

Malá ZOO bude súčasťou prírodného parku o rozlohe 115 000 m2. Bude otvorená s niekoľkými druhmi živých zvierat, ktoré budú mať voľné priestranstvo. Nebudú tu dravé alebo nebezpečné druhy zvierat. Budú sa môcť pohybovať voľne spolu s návštevníkmi.

Mienswish Belleza ponúkne mix všetkých druhov zábavy. Hlavným centrom zábavy bude kasíno a zábavný park. Vstúpiť do zábavného parku bude možné len návštevníkom Mienswish Belleza. Atrakcie budú niekoľko krát ročne obmieňané. Rovnako tak sa bude meniť architektúra jednotlivých pavilónov parku. Rozloha zábavného parku by nemala byť menšia ako 250 000 m2. V parku bude jedna húsenková dráha s názvom Nemesis.

Kasíno bude mať rozlohu nie menej ako 50 000 m2 a bude rozdelené do štyroch tématických herných plôch pre odlišné typy hier a hráčov. Počet hracích automatov by nemal byť menší ako 3500 kusov. Počet hracích stolov by mal byť vyšší ako 900 kusov.

Hotelová časť bude spĺňať tie najväčšie sny o pohodlí a luxuse. Z 3500 apartmánov rôznej kategórie bude 500 najluxusnejšie vybavených pre najdôležitejších hostí. Títo hostia budú mať apartmán s priestorom 12 000 štvorcových stôp. Apartmán zahŕňa štyri spálne zariadené podľa ročných období, súkromnú telocvičňu, pracovňu, malú knižnicu, bar, 6 kúpeľní – jedna aj s bazénikom a vlastný výťah na izbu. V izbe sa bude nachádzať vždy prvotriedne naladené koncertné krídlo, a domáce kino s veľkoplošnou obrazovkou s 3D technológiou. Hostia ubytovaní v najluxusnejších apartmánoch majú vstup do všetkých častí komplexu zdarma.

Ak si myslíte, že som na niečo zabudol alebo neopísal, nechajte mi komentár. Môžete mi napísať tiež vaše nápady, ktoré by som určite nemal zabudnúť pri projektovaní Mienswish Belleza. Mimochodom skloňuje sa v ženskom rode a tým naznačujem, že to myslím naozaj vážne.

Prečítajte si tiež:

  • žiadne relevantné články
Share: