Túto bájku som napísal keď som objavil Ezopove bájky. Napísal som ju ako dieťa tlačenými písmenami nie dávno potom, čo som sa naučil čítať a písať. Námet na túto bájku som získal sledovaním vzťahov ľudí. Bájka bola upravená, ale príbeh bezstarostného, naivného a detského pohľadu na svet tu zostal.

Raz sa v lese konali preteky. Prišli rôzni reprezentanti aj z ďalekých lesov. Každý chcel presvedčivo vyhrať. Domáci však mali problém. Nemali si koho vybrať za svojho reprezentanta. Až na posledný deň sa prihlásil zajac a korytnačka. Tréneri si bez váhania vybrali zajaca. Korytnačka nebola veľmi pripravená, pretože posilňovňu musela prenechať zajacovi. Mohla sa na preteky pripravovať iba ak zajac v posilňovni nebol.

Ľuďom, ktorí sa chcú naučiť nejaký šport, väčšinou chýba motivácia. Priveľmi často sa stáva aj to, načo bájka poukazuje. Na vhodnú pozíciu nominujeme ľudí podľa ich  predpokladov dosiahnuť vopred očakávaný cieľ. Avšak každému treba dať šancu ukázať svoj talent a naučiť sa využívať svoje schopnosti.

Prečítajte si tiež:

  • žiadne relevantné články
Share: