Túto bájku som napísal keď som objavil Ezopove bájky. Napísal som ju ako dieťa tlačenými písmenami nie dávno potom, čo som sa naučil čítať a písať. Námet na túto bájku som získal sledovaním vzťahov ľudí. Bájka bola upravená, ale príbeh bezstarostného, naivného a detského pohľadu na svet tu zostal.

Jednému orlovi sa čoraz viac míňala potrava vo svojom teritóriu. Rozhodol sa teda, že bude hľadať nové s bohatým výskytom hlodavcov. Opustil svoje staré teritórium, aby išiel hľadať nové. Po niekoľkých hodinách zbadal veľký počet hlodavcov a rozhodol sa, že v tomto teritóriu zostane. Orol začal loviť hlodavce, avšak v novej oblasti vôbec nepoznal skrýše a tak mu hlodavce ľahko unikali. A keďže nechytil ani jedného hlodavca zostal hladný a musel sa vrátiť späť domov.

Skúsiť šťastie v zahraničí býva často snom každého mladého človeka. Bájke poukazuje na to, aby sme rátali s rizikami života v inej krajine. Musíme mať na pamäti, že sa budeme musieť prispôsobiť zvykom a tradíciám danej krajiny. V prípade, že to nedokážeme, môže nám to spôsobiť problémy.

Prečítajte si tiež:

  • žiadne relevantné články
Share: