Robím veľa zaujímavých veci, a prostredníctvom svojho blogu budem o nich informovať. Rozhodol som sa písať blog, aby som robil ďalšiu zaujímavú vec. V pozadí mojich článkov bude možné zistiť aký som. Niekde medzi riadky schovám možno aj niečo z môjho súkromia. Len hľadajte, nenechajte sa znechutiť neúspechom. Začať môžete hneď. Poďte si prečítať, o čom budem písať.

Niekoľko adresátov mojich mailov zistilo, že píšem dlhé maily. Nie je to celkom pravda. Záleží od okolností. Romány, básničky a sladké slová nepíšem. Svoje názory nemením, ak som o tom presvedčený. Nepoviem, čo si v skutočnosti myslím, ak to nie je môj problém. S ľuďmi rád spolupracujem, ale nie s tými ktorí sú pod čiarou, ktorá však neexistuje. Veď nakoniec aj ja som zodpovedný za to čo urobím, a hlavne voči druhým. Ale je pravda, že reagujem na všetko. Najlepšie hneď. Keď píšem, rozmýšľam o nasledujúcom slove a keď ho píšem, vo vete mi pekne pasuje jeho sila významu. Veľmi často sa hrám na detektíva a hľadám význam a súvislosti v slovách a slovných spojeniach. Písanie blogu je vlastne akýsi experiment, ako slová spolu môžu súvisieť, čo spôsobia, o čom budú informovať.

Už skôr som chcel, to aby si niekto mohol prečítať moje slová na internete. Zas a znova sa potvrdzuje, že Matúš Kočiš nakoniec aj tak urobí len to, čo chce. Pripadá mi to ako super nápad, že si budem písať blog. Ale nie sám pre seba, keďže blog nie je môj denník. Nechystám sa urobiť dieru do sveta. Isté veci si len vyskúšam, keďže ich spravím po prvýkrát. A ono sa to nejak samo potom utrasie a môj blog nakoniec dostane aj nejakú tu formu. Budem sa o to snažiť. Rozhodne to mám už premyslené.

Venujem sa nejaký ten piatok programovaniu internetových aplikácii. Mám pripravené rôzne ukážky, návody, tipy a triky. Profesionálne sa venujem projektu Zadanie.sk, ďalšie projekty mám za sebou a iné sa chystajú na spustenie. O tom, ako som tieto aplikácie programoval, snáď niečo prezradím. Nebudem propagovať len svoje projekty. Rád posuniem, medzi vás čitateľov, aj iné dobré weby na ktoré som pri browsovaní narazil. Budem tiež varovať pred rôznymi hlúposťami ako je klikacka.sk a rôzne iné domény, bez ktorých by náš slovenský internetový trh bol kvalitnejší.

Upozorňujem však, že som nebol a nikdy nebudem profesionálny programátor. Nedokážem tráviť za PC dlhý čas. A programovaním sa ten čas ešte skracuje. Hneď ako cítim, že sa mením na stroj. Rozprávať sa s PC, ktorý pozná len nulu alebo jednotku, je náročné a hovoriť takýmto jazykom hraničí so šialenstvom. Titul inžinier som vyštudoval na Technickej Univerzite v Košiciach na Fakulte informatiky a elektrotechniky. Štát za mňa celých 5 rokov platil poistné. Aj kvôli tomuto je pre mňa dôležité ostať v tomto obore. Investícia do vzdelania sa vyplatila aj keď je to malý omyl. Takto to nemalo byť. Nakoniec, zmena je život.

Na svojom osobnom počítači mám všetok software legálne. Ja som si nekúpil notebook. Ja som si kúpil Pavilion. Prezradím ako posunul moju kariéru dopredu a čo všetko zmenil k lepšiemu. Pripadám si možno až divne, že som snáď jediný v okolí, ktorý si kúpil software s ktorým pracujem. Rozhodne nie som jediný a vôbec to nie je až také drahé. Presvedčím aj vás o výhodách, prečo si kúpiť napríklad hru Mafia takmer za 10 eúr. Nie som vôbec bohatý a túto hru som si kúpil, pretože je squella. A chcem, aby autori niečo z toho mali a aby mne a ostatným hráčom naprogramovali novú Mafiu 2.

Peniaze radšej premieňam ako by som ich mal mať stále viac a viac. Rád budem pracovať na kreatívnych projektoch. To je presne práca pre mňa. V tíme ľudí, ktorí spoločne riešia a vymýšľajú nejakú úžasnú vec, je to kde sa určite vidím v budúcnosti. Za svoju prácu chcem byť odmenený, ale moje bankové konto nebude vysoké. Radšej budem dobrý anjel, alebo sa pozriem do Las Vegas na predstavenie The Beatles LOVE. Najprv si na to ale budem musieť zarobiť.

Stal som sa opäť klaviristom. Klavír má squellý zvuk, a aj keď som nehral strašne dlhý čas, je podstatné že hrám opäť. Prečo sa tak stalo môže byť snáď tiež zaujímavé. Škoda, že o tom asi písať nebudem. Najprv napíšem o skladbách v mojich interpretáciách, dám sem aj nejaké noty. Budem písať o tom ako hrám teraz a ako som hral pred desiatimi rokmi. Hľadám týmto ďalších klaviristov. Som sólista a len absolvent mimo konzervatória. Nie som nijak vážne talentovaný. Skôr si myslím, že klavír viac pristane dievčatám. Nikto to však za klavírom nemá jednoduché. Obzvlášť, keď doprevádzame iný hudobný nástroj.

Povedal som na úvod akurát dosť, aby som už skončil. Svoju úlohu predstavenia blogu som si splnil, pustím sa teda do prípravy zaujímavých článkov. Sám som zvedavý, ako to nakoniec dopadne. Všetko, čo napíšem bude mať svoj význam, dokonca aj to, že články zverejním často o jednej v noci. Som netopier, nechodím skoro spať a nespím veľa. Ešte som neprišiel na to, kde beriem toľko energie, alebo sa počas dňa dobíjam nejakým zvláštnym spôsobom.

Prečítajte si tiež:

Share: