Pokračujem ďalej vo svojej misii na novej verzii wordpressu – blogovací publikačný systém, ktorý poháňa tento blog. Stále robím viac ako len pár zo zaujímavých vecí a písanie blogu je nultou z nich. Veľmi ma to baví písať a tuším, že to veľmi na mojom blogu nevidno. Jednotlivé články majú medzi sebou dosť dlhú časovú medzeru a je ich málo. V skutočnosti však v mojej HDD kuchyni drieme niekoľko neupečených tém. Ingrediencie rozhodne nechýbajú. Výtvory sú aj pred podávaním viac menej v chutnej forme.

Prečo tá produkcia a expedovanie výtvorov z mojej HDD kuchyne nie je na úrovni vyspelých konkurenčných HDD kuchýň? Ach jáj. Opäť som sa nechal uniesť (nie mimozemšťanmi). Pri písaní článkov veľa krát texty prepisujem a upravujem. Je samozrejmosťou, že aj viac ako polovicu konceptu odstránim a opäť doplním iným. Môj posledný článok o príbehu ulice si za 24 hodín prečítalo cez 60 ľudí (čo je ale pre mňa dosť veľká čítanosť). Ja si totiž plne uvedomujem, že si tento blog občas aj niekto prečíta. Hlavne všetci tí, ktorí ma poznajú. Nejde mi o to, aby som sa tu chválil, upozorňoval na seba, alebo čokoľvek iné. Postačí mi ak sa mi sem podarí prepašovať štipku originality (s parafrázovaním gastronomickej hantírky z perexu tohto článka).

Podal som daňové priznanie a prvý krát som hrdo štátu zaplatil daň. Veď aký problém, keď to bolo z toho, čo som si sám zarobil. Vždy nie je problém rozdeľovať ak je z čoho. Patrím k tým, ktorí môžu o tom napísať blog. Ja viem, že platcami daní sme v podstate všetci. Každý kupujúci predsa platí z ceny tovaru aj pridanú hodnotu, ktorá končí v štátnej pokladnici. Nie každý ešte oproti tomu zaplatí aj „nepopulárnu“ daň zo svojho príjmu. Celkom sa teším, že pre mňa zaujímavá suma je v koši cca 2 miliárd eúr.

Viac ako rok (s niekoľko mesačnými prestávkami) som čítal svetový bestseller upírskej kvadrológie. Niekoľko nových slov z výborného prekladu Lucie Halovej. Niekoľko slovných spojení príbehu s nesmrteľnými upírmi a lykantropickými vlkolakmi – azda len z nočnej mory. Niekoľko zaujímavých viet Stephenie Meyerovej. Jeden z príbehov, ktorý sa stal námetom pre filmovú podobu s Kristen Stewart. O tom všetko sa tiež oplatí napísať blog. Možno kúpim billboard ako reklamu na twilight článok.

Na ďalšiu časť mojej misie chcem dokončiť čo najviac rozpracovaných výtvorov. Napríklad dokončenie časti s Michaelom Jacksonom a odhalenie skutočnej pravdy – že nezomrel. Synonymum blogu o knihe z tohto storočia s príbehom stretnutia s Ježišom, Saraju a Tatom. O príbehu, ktorý čerpal z emócii a zranenia a ktorý som nenechal okolo seba prejsť. Ďalej napríklad aj o tom, ako často konáme impulzívne, nepremyslene, s chybami, ktoré si neuvedomujeme. Podobne tak ako Mária Antoinetta, ktorej osud nám odkazuje, že za svoje omyly a chyby raz musíme tvrdo zaplatiť (voľne citované slová Gaba Dušíka – bulletin pôvodného slovenského muzikálu Mária Antionetta).

Nebolo to dostatočne zaujímavé? Tak pokračujem ďalej aj o tom, ako chcel niekto požičal 100 000, a ako zase potrebujem požičať ja 1,86 miliárd eúr. Niektoré články týchto tém sú už hotové. Len ich musím z polovice vymazať a napísať bez cenzúry – aby som sa necítil divne, ak ich náhodou niekto bude čítať v rozhlase či televízii.

Xeepeet pokračuje v písaní a praje jednoducho príjemné a niekedy zábavné čítanie mojich slovných spojení v druhej vlne expedovania výtvorov z mojej HDD kuchyne.

Prečítajte si tiež:

Share: