Najdokonalejší event pre ľudské zmysly

Dnes bola odhalená nová show s pracovným názvom Cirque 2010. Novou putovnou show sa stane TOTEM s fascinujúcou cestou po stopách ľudského druhu od počiatku zrodenia až po túžbu lietať. Slnečný cirkus posiela svoju najnovšiu putovnú show už čoskoro do Európy. Cirque du Soleil posúva svoje hranice ďalej v ľudsky najdokonalejší event pre všetky ľudské zmysly.

Totem je názov pre 14tu originálnu putovnú show Cirque du Soleil od roku 1984. Len nedávno – pred rokom, presne 23 apríla 2009, Slnečný cirkus odprezentoval putovnú show OvO. Takmer do roka a do dňa sa najlepšiemu svetovému modernému cirkusu podarilo zrealizovať nemenej náročnú a prepracovanú putovnú show. Montreál 22 apríla 2010 spustí premiéru fascinujúcej cesty po stopách ľudského druhu. Ako už tradične je druhou zastávkou pre putovné show Quebec (od 22 júla) a potom celkom netradične bude show TOTEM pokračovať do Európy. Predpokladám, že to má za následok práve nedávna show OvO, ktorá svoj tour plán napĺňa pre Severnú Ameriku. Slnečný cirkus posiela svoju najnovšiu putovnú show už čoskoro do Európy. Treťou zastávkou je európska centrála Cirque du Soleil – holandské mesto Amsterdam.

Túto novú show napísal a zrežíroval Robert Lepage. Cirque du Soleil v novej show posúva svoje hranice opäť o niečo ďalej. Okrem tradičných vlastností show moderného cirkusu, na ktoré sú diváci zvyknutí, pribudlo niekoľko zaujímavých prvkov. Projekcia vo vysokom rozlíšení reagujúca na umelcov na javisku. Využívajú sa infračervené kamery umiestnené nad javiskom, ktoré detekujú pohyb umelcov a produkujú kinetické efekty ako napríklad vlnky, odrazy vo vode alebo plamene. Do show sú integrované aj obrázky z medzinárodnej kozmickej stanice počas výletu šéfa cirkusu (Guy Laliberté) vo vesmíre.

Svetová premiéra: 22. apríl 2010 Montreal.

Oficiálny popis predstavenia TOTEM – fascinujúca cesta po stopách ľudského druhu od ich počiatku zrodenia, od obojživelníkov, až po konečnú túžbu lietať. Ich charakter sa vyvíja v etape evokujúcich obrých korytnačiek, ktoré boli symbolom pre mnohé starodávne civilizácie.

Inšpirované mnohými nájdenými mýtmi. TOTEM vykresľuje, cez mnohé vizuálne a akrobatické jazyky, evolučné vývoje druhov.

Niekde medzi vedou a legendou TOTEM skúma vzťahy, ktoré sa viažu z človeka na ďalšie druhy, na ich sny a ich nekonečný potenciál.

Program:

Montreal, QC – od 22 apríl, 2010

Quebec, QC – od 22 júl, 2010

Amsterdam, NL – čoskoro

Oficiálny trailer:

Touto show sa začína obdobie kedy Európa zažije návštevu niekoľkých show Slnečného cirkusu. Ožije opäť aj naša fun site stránka a pripravujeme série zaujímavých článkov a informácii. Predpokladáme že do roka Strednú Európu navštívi Corteo s Jurajom Benčíkom vo Viedni, Saltimbanco s predpokladanou zastávkou v Prahe a najnovšia putovná show TOTEM. V krátkom čase je to oslava moderného cirkusu s neuveriteľne precízne náročnou akrobaciou, živou hudbou, pestrofarebnými kostýmami, osobitým príbehom s najlepšími hercami, klaunami a artistami.

Z čisto môjho osobného pohľadu považujem tento jav za ľudsky najdokonalejší event pre všetky ľudské zmysly pretavený v neutíchajúcej túžbe za napĺňaním sna jednotlivca zdieľajúceho svoje odhodlanie, odvahu a talent s verejnosťou. Neexistuje nič, čo by sa na planéte Zem tomuto vyrovnalo. Absolvovať túto prezentáciu moderného cirkusového umenia naživo pod Grand Chapiteau je zážitkom na celý život.

Prečítajte si tiež:

Share: