Kráčam pomedzi kvapky so slúchadlami v ušiach v rytme pravidelne sa opakujúcich taktov the most popular track of trance and progressive. Počúvam ASOT 470. Toto sú real pure melody a nie simulácia alkoholovej eufórie. Chcem roztiahnuť ruky a vypustiť to, čo sa do mňa nezmestí

Close your eyes. Standby when i count down to zero. You will enter a brand new world. A world of pounding beats, pure melodies and euphoria.

5

4

3

2

1

Welcome. You are now in … A State of Trance. Introducing your host Armin Van Buuren.

Nadomnou zatiahnutá obloha. Spoločnosť mi robí slabý studený vánok, ktorý je po celý čas so mnou a robí mi spoločnosť pretože ho cítim stále pri sebe. Intimčo tmavej atmosféry večera po 20:00 hodine narúšajú práve sa rozvecujúce pouličné lampy.

Ľudia pretínajúci moju trasu k domovskému prístavu vidia na mojej tvári vzrušenie. Azda nikto by nedokázal uhádnuť, čo tak squellé počúvam. Mám chuť prehlásiť, že tento update pure melodies za posledný týždeň by mohol byť TIEŽ to, čo ma inšpiruje. Alebo aspoň amazing tune a jednou z ďalších potrebných (životných) inšpirácii.

Nie je – ale plní inú úlohu.

Počúvam koncert, ktorý pripravili DJ´s a producenti pri svojich skúškach s melódiou a zvukmi. Je to ich umenie. Koncert, kde sa vám každá jedna pesnička za 120 minút páči, kde neviete čo príde, čo tam umelec / interprét vymyslel.

Pri tomto mi veľmi často zvyknú napadnúť, pre mňa veľmi potrebné, nápady a vylepšenia pre moje internetové aplikácie. Chuť experimentovať a skúšať, chuť objavovať a vyvíjať. To je môj potrebný a neškodný doping, keďže nenašiel som nič iné lepšie a môjmu telu prospešnejšie. Azda len mojim ušiam zverujem svoju dôveru že to vydržia.

120 minút NON STOP music – hudby, ktorá sa nezastaví a neskloní pred ničím. Cítiť z nej energiu a progress. Už len prísť do cieľa domov a zatvoriť oči a to enter a brand new world of pouning beats.

Je to hudba, ktorá nie je vždy rovnaká. Nepočúva sa dookola to isté. Dá sa zmixovať na milión spôsobov – a ešte viac. A preto sa stále dá dookola počúvať ten pravý neopakovateľný originál. Nie ako stále len tie isté hity na rádiu expres. Rovnaké tempo má podmaz, ktorý vedie rýchlosť hudby. Ste stále v tempe na parkete. Ak nevládzete musíte zísť z parketu. Je to ako sambodrom, kde tancujete celé hodiny v jednom rytme. Hudba vás vtiahne do davu. Stačí sa len pridať. Stačí sa len hýbať.

Človek necíti hlad, smäd, strach, úzkosť, nervozitu ani vyčerpanosť. Nemyslí na problémy. Akoby aj telo súhlasilo s tým čo hlava káže. Človek ako bytosť je v súlade a v celkovej harmónii. Ak by som toto LIVE broadcast prestal počúvať, show potrvá ale nebude už moja. Moje telo si pýta svoju párty a dostane ju. Našli ste aj vy druh party, ktorú vaše telo organizuje najradšej? Našli ste chvíle, keď ste v úplnej harmónii so svojím telom?

Táto chvíľa sa neopakuje často. Telo vie, že príde a pripravuje sa na ňu. Ak už konečne nastane čas, close your eyes (zatvoriť oči) snaží sa ju využiť naplno. Preto tie nápady, lebo myseľ je otvorená a maximálne uvoľnená a ešte k tomu navyše inšpirovaná hudbou. Bez reklám, zadarmo a celých 120 minút NON STOP in the MIX (už osem rokov). Veľký Armin van Buuren si môže dovoliť obsadiť rádiový prime time. Táto show patrí k najžiadanejším. Šíri sa ako mor len s tým rozdielom, že prináša pozitívnu energiu. Vysiela sa v 36 rádiách – okrem iného aj v českom Dance rádiu.

Progressive je tvrdšia tanečná muzika na ventil zakorenených neduhov, ktoré potrebujú rozbiť na menšie kúsky, aby ich telo rozbité mohlo lepšie vztrebať a pohltiť. Len sila progressivu – ktorá sa šíri a postupuje k víťaztvu dokáže bez ujmy spracovať tieto neduhy. Ak je veľa kúskov neduhov telo si s nimi nevie poradiť a človek trpí depresiou. V týchto stavoch sa telo sústreďuje na vyčerpávajúci boj s neduhmi, pretože s nimi sa existovať nedá. Trápia a zatemňujú našu myseľ. Preto sa človek v depresiách cíti bez nálady – svoju budúcnosť telo nevidí šťastnú.

Medzi tým, ako počúvam trance melódie prichádzam domov. Snažím sa chvíľu, keď som osamote predĺžiť cestou po schodoch na šieste poschodie. Nakoniec prídem domov a posadím sa do kresla a počúvam ďalej.

A State of Trance sa vysiela na internetovom rádiu di.fm naživo každý štvrtok o 20 hodine večer pod vedením TOP DJ Armina van Buurena. Naladiť si ju môžete cez stream formou internetu. Jedno so zariadení, ktoré to dokáže je iPhone od spoločnosti Apple prostredníctvom aplikácie digitally imported radio, kde si naladíte trance radio stream. Ešte nie je verejná wifi sieť úplne všade a ja som sa celú cestu pod tmavou oblohou pohyboval, preto som potreboval mať prostredníctvom svojho mobilného operátora k dispozícii 3G sieť alebo EDGE – čo som aj mal. Celú cestu so slúchadlami v ušiach som v pohybe a bez prestávky a prerušenia živého vysielania počúval 470 update A State of Trance – a bola to výnimočne squellá skladba melódii.

Tracklist:

1. Nacho Chapado & Smaz feat. Sue McLaren – Between Heaven and Earth (Jan Martin Remix) [FSOE]
2. Armin van Buuren feat. Sophie Ellis Bextor – Not Giving Up On Love (Club mix) [Armind]
3. Joonas Hahmo – Mojito [Hahmo Recordings]
4. Shogun feat. Emma Lock – Run To My Rescue [S107]
5. Dennis Sheperd – Left Of The World (Mike Shivers Garden State Dub) [Euphonic]
6. Arty – Twilight Tonight (Arty Remode) [Enhanced]
7. Anhken – Always Look Back (Classic Touch)
8. Probspot – Blueberry (Rex Mundi Remix) [Coldharbour 100]
9. Denis A – Heaven (Beltek Remix) [Dar Recordings] vs BT – The Emergency [Marcus Schossow remix) (AvB Mash up)
10. Cramp – Prelude (Extended Mix) [Timeline Music]
11. Sied van Riel – Crossroads [Spinnin]
12. Solis – Believe Me [Infrasonic]
13. Dash Berlin – Till The Sky Falls Down (Arctic Moon Remix) [from the album ‚A New Daylight Remixed‘][Aropa]
14. John Askew – To The Floor [Subculture]
15. Virtual Vault – Default (Dave 202 Remix) [In Trance We Trust]
16. Jaco – Beautiful Days [Enhanced]
17. Jay B & Sandra Wagner – Desire (Daniel Kandi’s Classic Mix)
18. Phillip Alpha – Valente (Juventa Remix) [Enhanced]
19. Dimension & Robbie Seed – Blue Line (Original Mix) [Blue Soho]
20. Solarstone – Touchstone (Aly & Fila Remix) [Solaris]
21. Motorcycle – Around You

Každá party má koniec. A 120 minút je tak akurát. Ani veľa ani málo.

O týždeň opäť.

Prečítajte si tiež:

Share: